dinsdag 17 september 2019

Waar plant jij je vlag ?

Op 24 juli 1969 plantte Neil Armstrong de Amerikaanse vlag op de maan. Hiermee claimde de USA om als eerste een voet op de maan te hebben gezet. (ook al wordt er veel gespeculeerd dat dit niet echt gebeurd is).

Als ik aan medewerkers in organisaties vraag "Waar maak jij het verschil?" krijg ik vaak een grote frons op het voorhoofd.

Om echte erkenning te krijgen is het echter belangrijk om duidelijk te kunnen aangeven waar jij het verschil maakt. Wat is je expertise ? Waar blink je in uit ? Waar creëer jij je toegevoegde waarde ? Ben je de expert op een bepaald gebied ? Zorg jij dat mensen vooruitgang maken ? Zorg je voor de samenwerking binnen je team ? Kan je inspirerende presentaties geven ?

Hoe beter je kan aangeven waar jouw vlag staat, des te gemakkelijker je omgeving je zal erkennen hiervoor en dit zal ook leiden tot meer opdrachten die aansluiten bij wat je echt drijft.

Mijn 3 tips voor jou : 
  1. Ga op zoek waar jij je vlag wilt zetten
  2. Stop met de bescheidenheid, plant je vlag en communiceer dit naar je omgeving
  3. Blijf jezelf uitdaging om steeds beter te worden in wat je doet en geniet van de erkenning die je krijgt.

Meer tips en inspiratie rond kiezen voor jouw carrière, ga naar www.positiviteit.be of contacteer ons op info@positiviteit.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten