dinsdag 8 oktober 2019

De 4 eerste stappen naar een positieve werksfeer

Vanuit positiviteit.be worden we vaak gevraagd om workshops te faciliteren in organisaties die een positieve werksfeer willen creëren.

In deze blog geef ik jullie de vier top prioriteiten die telkens naar boven komen als we aan deelnemers vragen "Wat verwacht je qua gedrag van je collega's zodat er een positieve werksfeer ontstaat ?"

#1 : Goeiemorgen !
Groet je collega's als je toekomt op het werk. Doe dit niet overdreven uitbundig, maar een vriendelijke goeiemorgen voor de mensen met wie je in de lift staat, de mensen die bij je in de buurt zitten, of de mensen die je tegenkomt aan het koffietoestel doet wonderen. En als je 's avonds naar huis vertrekt zeg je nogmaals "nog een fijne dag!"

#2 : Kan ik helpen ?
Als je merkt dat een collega ergens met worstelt en een beetje hulp kan gebruiken, bied dan hulp aan. Dit kan je doen door middel van advies, een deel van het werk over te nemen, maar kan ook door gewoon even een luisterend oor te bieden.

#3 : Bedankt !
En als iemand je geholpen heeft, bedank dan de persoon. Dankbaarheid is één van de zaken die het hardst bijdragen tot sociale cohesie, maar helaas vergeten we het soms te zeggen.

#4 : Dat doe je goed !
Complimenten doen deugd. Een klant die een leuke mail schrijft, waardering door je leidinggevende, een compliment van een collega omdat je er goed uitziet, ... Het zijn allemaal bronnen van energie die een glimlach op ons gezicht toveren. Geef regelmatig welgemeende complimenten en als je er één krijgt, sta er dan ook voor open en geef de persoon een welgemeende bedankt !


Meer tips en inspiratie rond positiviteit : www.positiviteit.be - of contacteer ons op info@positiviteit.be




Geen opmerkingen:

Een reactie posten