dinsdag 12 november 2019

Flitspalen op de werkvloer

Heb je ook al eens gemerkt dat mensen bij een vaste flitspaal vertragen om nadien terug voluit op de gas te gaan staan ? Flitspalen zijn controlepunten waar gekeken wordt of je goed of niet goed bezig bent. Uiteraard doe je je best, want anders krijg je de rekening op een blaadje gepresenteerd.

In een werkomgeving worden leidinggevenden maar al te vaak aanzien als flitspalen. Als ze in de buurt zijn verstommen gesprekken, doen sommigen extra hun best en lijken ze de ideale medewerker. Zodra de leidinggevende weg is, worden de zeilen gevierd, gaat het tempo omlaag en wordt er al eens een hap en een snauw gegeven. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Dit noemen we het flitspaalsyndroom. Medewerkers die alles volgens het boekje doen als de leidinggevende er is, maar zodra ze uit het zicht zijn verandert hun gedrag al heel snel.

Doe toch even normaal en ga er altijd voor. Wees correct als je leidinggevende er is én als hij er niet is. Vroeg of laat komt jouw spel toch uit en dan ontstaat er wantrouwen.


Positiviteit.be ondersteunt organisaties rond leiderschap, feedback en samenwerking. Meer info op www.positiviteit.be of contacteer ons op info@positiviteit.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten