dinsdag 5 november 2019

Go the extra mile

Op 12 juni 2019 gaf ik een workshop in Blankenbergen. Het regende die dag hard en er stond een strakke wind. Toen ik 's morgens toekwam met de wagen en geparkeerd was, wilde ik betalen bij de automaat. Een vriendelijke man die de stoep aan het kuisen was (zie foto) sprak me aan en zie "Meneer, je hoeft hier niet te betalen in de week".

Deze man had op dat moment al een tijd door de gietende regen gelopen om de straten proper te houden. Veel mensen zouden op dat moment hun humeur laten kantelen en chagrijnig worden. Hij niet. Hij koos ervoor om vriendelijk te blijven doen tegen iedereen die hij tegenkwam en te helpen waar mogelijk. In tegenstelling tot de slager die vraagt "mag het iets meer zijn ?", nam deze man op eigen initiatief het heft in handen en levert net dat ietsje meer.

We kunnen allemaal onze pure taken overstijgen en net iets meer doen. We kunnen collega's een helpende hand toesteken, we kunnen mensen aanmoedigen als ze het wat moeilijker hebben, we kunnen de taken herverdelen als iemand onderuit dreigt te gaan, we kunnen net dat beetje langer doorzetten zodat ons werk écht goed is...

Positiviteit heeft ook te maken met net iets meer doen dan wat anderen van je verwachten. Go the extra mile en draag op die manier bij aan straal positiviteit in onze maatschappij.


ontdek nog meer tips over positiviteit op www.positiviteit.be of contacteer ons op info@positiviteit.be



Geen opmerkingen:

Een reactie posten