zaterdag 5 maart 2016

7 tips die helpen om positief te staan in het leven

Positief denken en handelen geeft energie. Het zorgt dat je gemotiveerd en met meer zelfzekerheid in het leven staat. Uiteraard is het niet alle dagen rozengeur en maneschijn. Het is wel belangrijk dat je in het grootste deel van de tijd positief bent en als het dan eens tegenslaat, dan kom je dat eens zo snel te boven.

Hierbij gunnen we je graag 7 tips die helpen om positief te staan in het leven :


1. Geloof in de goede intenties van anderen ... totdat ze het tegendeel bewijzen
Ik hoor je al zeggen :"ja dat is wel heel naïef!" en misschien heb je wel gelijk, maar geloven in de goede intenties van anderen zorgt dat je sneller met anderen contact maakt. Misschien is die onbekende wel je toekomstige partner, of heeft hij een zakendeal die je heel rijk zal maken.

2. Glimlach
Door vaker te glimlachen straal je positiviteit uit. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat het een teken van vertrouwen is en zorgt dat mensen sneller met je in zee zullen gaan. Daarenboven wilt
niemand met een zuurpruim samenwerken.

3. Kom uit die zetel
Lichaamsbeweging en gezond eten zorgen dat je lichaam sterk is en dat je minder last hebt van kwaaltjes en ziekten. je kan de hele avond hersenloos naar TV gapen of je kan kiezen voor sport, beweging, mensen opzoeken, ... kortom alles behalve met je ene hand de afstandsbediening vasthouden en met de andere hand een zak chips leeggraaien.

4. Stel niet langer uit
Het zou jammer zijn als je op je sterfbed denkt "ik had zo graag één keer die reis gemaakt / m'n eigen zaak gestart / ....". Heel veel mensen maken jaarlijks nieuwe voornemens en wilde plannen, maar gaan helaas helemaal nooit over tot het realiseren ervan. Hierdoor blijven ze vaak met een leegte en frustratie achter.

5. Doe dingen waar je energie van krijgt
Het is slechts weinigen gegund om heel de dag enkel dingen te doen die ze graag doen. Het is echter belangrijk om regelmatig tijd te maken voor die dingen waar je echt energie van krijgt. Zaken waarbij je de tijd uit het oog verliest en die je steeds voldoening geven. Hoe vaker je zulke zaken doet, hoe gemakkelijker het is om ook zaken te doen die je minder graag doet.

6. Geloof in jezelf
Ook kleine stappen vooruit zijn stappen vooruit. Veel mensen beseffen onvoldoende wat hun maximaal potentieel is. We beseffen soms niet wat we allemaal kunnen en weten. Door voortdurend je eigen grenzen op te zoeken en soms te overtreffen groei je en leer je. De bevestiging van elke stap vooruit helpt om je zelfvertrouwen verder te laten groeien.

7. Vier je successen
Als je vooruitgang hebt gemaakt of een project tot een goede afloop brengt, neem dan tijd om je succes te vieren. Wees trots op wat je realiseerde. Neem tijd om terug te blikken op de weg die je aflegde en realiseer je waar je nu staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten